torstai 30. toukokuuta 2013

Aurinkoo

Kyllä se ny on kesä. Aurinko paistaa melken aamusta iltaan ja lämmintä piisaa ihan omiks tarpeiks. Onneks toi tuuli puhaltelee sen verran reippaasti päivisin, että tekee olon huamattavasti siädettävämmäks. Tosin vettä sais välillä vähä sarella. Meillä ei oo tullu oikeestaan tippaakaan isoon aikaan ja jokapaikka alkaa oleen niin kuivana, että kun toi tuuli pöllyttää tossa pihassa hiakkaa niin se menee silmiin ja jokapaikkaan. Äippä ei päästä meittiä keskellä päivää tonne tarhaan, ku se pelkää niitä käärmeitä. Mutta aamusin ja iltasin ollaan oltu siä sitte senkin erestä. Tosin ei siä keskellä kuuminta päivää oo kovin kiva ollakkaan. Noista käärmeistä muuten viä sevverran, että onneks ei oo näkyny tässä meitin nurkissa viä yhtään. Toivottavasti olisivat viimeinkin muuttaneet johki muualle ja jättäsivät meitit rauhaan.
Toi nappula tuhos yks ilta taas kerran mun yhren palloni. Ja tekikin tosi perusteellista hommaa.
Se on kyllä ihme häiskä ku sen tarttee aina rikkoo ne.
Viikonloppuna käytiin kävelyllä helvetissä. Toisinsanoen Ruovetellä Helvetinkolulla. Olipahan paikka. Ensin käveltiin pätkän matkaa mettässä. Siä oli kaikkia kivoja uusia hajuja.

Onneks matkan varrella oli myäskin kivoja juamapaikkoja, joista voitiin väliin tankata.
Perillä ihailtiin maisemaa ensin ylhäältäpäin.

Ja sitte siirryttiin sinne helvetin alapualelle. Aikamoinen rotko.
Me ei sentään kävelty ton rotkon lävitte vaan kiärrettiin se ihan nätisti äipän kans rappusia pitkin vähä kauempaa. Iskä ja noi meitin kaksjalkaset pojat tuli suaraa tosta läpi. Noi oli kuiteski vähä turhan isoja lohkareita meitin piänille jaloille. Mutta aikamoinen paikka.
Siä pirettiin sitte evästauko ja syätiin makkaraa ja muitaki herkkuja, että jaksettiin sitte takas autolle.
Ei meitin retki kuiteskaan siihen loppunu. Seuraavaks vaihrettiin autolla paikkaa ja mentiin Haukkajärvelle. Siä jokuset uskaltautu uimaan. Mää hörppäsin vaan vähä janooni, mutta toi nappulahan tiätty kahlaili rannassa sevverran, että jalaat kastu.
Äippä kääri punttinsa ja koitti saara sitä syvemmälle ja uimaan, mutta sehän lähti karkuun.
Mutta sitte sille kävi ohrasesti. Äippä ottiki sen kainaloonsa ja kanto sevverran syvälle, ettei sen jalat ulettunukkaan pohjaan ja se joutu uimaan siältä pois.
Mutta ei se hukkunu. Se osas uira äkkiä takas rantaan. Ja sen jälkeen kaamee kiärittely hiakassa.
Ei me olla mitään kaloja, kyllä siä voi varpaat kastella ja toi nappula juuri ja juuri vattansakki kastella, mutta se saa riittää. Siinä saa samalla juatua janoonsa ja muuta ei tarvita. Sitte syätiin tiätty taas eväitä. Toi eväitten syänti on jopa mun miälestä yks kivoimpia hommia noilla retkillä. Äipällä on aina jotain ekstra herkkuja matkassa ja tiätty eväsmakkaraa, joka on ihan parasta.
Mää otin tua rannalla ihan rennosti. Tässä viä mun komee naamani.

3 kommenttia:

 1. Mää muuten heti arvasin, kun näin jonkun kuvan tuolla facepookissa, että Helvetinjärvihän se on ja Helvetinkolu! Ai mistä mää sen tiäsin?? No mää olen käynyt siellä vuonna 2008, eli snä vuonna kun Ossi syntyi :) :) Meillä oli mökki vuokrattuna siellä Ruovetellä, ja kerran ajeltiin sinne Helvettiin kattelemaan. Kyllä on muuten komia paikka; vaikka mää olen ihan meri-ihmisiä, niin se teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen! Haluan kyllä vielä joskus päästä sinne uudelleen :)

  Kivan näköstä kesäpuuhaa teitillä on muutenkin näyttäny olevan, ja aurinkoa ja lämpöä on tosiaan piisannut, täälläkin :) Varsinkin noi kesäillat on ihania, kun voi myöhään illalla mennä mettälenkille kun on niin valoisaa - ihan vuoden ehdottomasti parasta aikaa! Miksei aina vois olla näin valoisaa?

  VastaaPoista
 2. Illat on muuten hyviä, mutta ei sillon tee mieli mettään. Siälä on miljoonittain hyttysiä ja varsinkin äippä inhoo niitä. Tässä meillä ei onneks iltasinkaan oo niistä kauheeta riasaa kun ollaan sevverran aukeella.

  VastaaPoista
 3. Sano sille äipälle, että mitä mainioin hyttyskarkote on laimentamaton teepuuöljy. erittäin tehokas myös hirvikärpäsiin ja punkkeihin. Pari vuotta sitten olin isäni kanssa puolukoita poimimassa ihan älyttömässä pusikossa, ja mulla oli teepuuöljyä sipaistu niskaa ja ranteisiin ja korvalehtiin...eikä mussa ollut yhtään hirvikärpästä eivätkä muuten paarmatkaan kiusanneet, kun taas sen sijaan mun isässä oli monta hirvikärpästä, koska hän ei kuulemma tarvinnut mitään karkotteita ;)Toisinaan sipaisen teepuuöljyä koirien karvoihin jalkoihin, kaulaan ja takalistoon jos mennään johonkin kauheeseen punkkipusikkoon (täällähän niitä riittää!) eikä ole ikinä tullut punkin punkkia. Jotkut tahot väittäävt, että laimentamaton teepuuöljy olisi myrkyllistä koirille, jos se joutuu iholle tai suuhun; mene ja tiedä, mä olen laittanut niin, että otan sitä pisaran omiin sormiini ja hieron sitten sitä kevyesti ihan kravoihin ekä laita lähelle naamaa. Kuulema kaupoista löytyy koirille jotain laimennettuja versioita, mut en ole niitä kokeillut. Hyttysiin on kyllä vietävän tehokas; just eilen kokeilin illalla, eikä ollut hyttyset kimpussa :)

  VastaaPoista