maanantai 26. lokakuuta 2020

Täällä ollaan

 Piiiitkästä aikaa äippä kerkes taas jeesaan tän plokin kanssa. Joten nyt kuulumisia meijän mäeltä.

Loppukesästä meitin rauhaa saapu häiritteen taas semmonen musta, lorppakorvanen rääpäle. Kuulemma Elmo. Luajan kiitos se ei sentään muuttanu meille, mutta aikas useesti se on meittiä käyny kiusaamassa. Ällöttävää lässytystä äippäkin pitää sille koko ajan. Vauva mukamas.


Se oli alkuunsa piänempi kun toi meitin rääpäle, mutta ny se on kasvanu jo isommaks. Siitä kai tulee yhtä iso kun siitä sen velipoijasta Alposta.

Mää oon päässy taas hiarojalle rentoutuun.


Ja saatiin äipän kanssa viättää laatuaikaa kun iskä kävi ton rääpäleen kanssa pohjosessa. Käytiin mm. parsonnilenkillä ja mummilla pitkästä aikaa.


Ja sitten tarkistettiin meitin tiluksia porukalla mönkkäriajelulla.


Ja tottakai vähän myyrästettiinkin.


Iskän ja rääpäleen pohjosen reissukin oli onnistunut kun iskä onnistu ampuun sen haukkuun metton.


Yks viikonloppu äippä ja "pikku ihminen" raahas meitit molemmat ja viä sen Alponkin tohon kylälle mätsäriin, vaikka mulle on jo luvattu, että mun ei tartte semmosiin reissuihin lähtee. Ton rääpäleen piti hoitaa kaikki tommoset tylsät jutut meillä. Mutta ei, sinne vaan mentiin. Ja ihan turhaan. Mulle ja Alpolle siniset, tolle rääpäleelle tiätty punanen nauha, mutta kukaan ei saanu palkintoja. Onneks vahingonkorvaukseks saatiin sentään äipältä makkaraa. Kuvia ei siitä reissusta kyllä oo tarjolla. Mutta ei haittaa.

"Pikku ihminen" halus vaihteeks ottaa meitistä syksysiä kuvia. Tässä muutama malliks.
Toi rääpäle pääsi iskän mukaan hirvijahtiin pari viikkoa sitten ja sille ammuttiin sen toinen hirvi.


Kotona se koittaa välillä yrittää vallata mun pöyrän.


Vaikka se kyllä hyvin tiätää, että sillä ei oo lupa mennä sinne. Jos äippä kuulee toiseen päähän taloo, että se hyppää tonne ja lähtee hiipiin yllättääkseen sen niin ei onnistu. Ei tartte äipän montaa askelta ottaa kun kuuluu, kuinka se hyppää alas. Tossa äippä pääsi kuitenkin yllättään sen.

Pääasiassa meitin aika kuluu kuitenkin näin:


Vaikkakin ei yleensä noin lähekkäin. Tää on harvoja poikkeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti