lauantai 18. helmikuuta 2023

Uuressa vuaressa mennään

 Joulu meni hujauksessa ja uusi vuasi alkoi samaan tapaan. Pitkällä ollaan tätäkin vuatta jo menossa. Meillä ei mitään ihmeempiä oo tässä ollu. Välillä on paljon lunta ja pakkasta ja sitten taas tulee liukasta ja melkein lumetonta ja plussaa. Vähän erilainen talvi noitten säitten pualesta taas tääkin. Alkuvuaresta oli senverran pakkasta, että mun varpaita alko paleltaan pihalla ja äippä osti mulle tossut. Ihan hirveet kapistukset. Mutta pakko myäantää, että kyllä ne pakkasella on paljon paremmat pihalla kun se, että olis paljainvarpain.


Onneks koko ajan ei oo niin paljoo pakkasta, että niitä tossuja pitäs koko ajan käyttää.


Mää pysyttelen nykyää pääsääntösesti ihan tiällä, mutta toi rääpäle kulkee kaikenmaailman penkatkin.


Välillä on ollu niin lämmin, että pompankin on voinu jättää sisälle.


Täälläpäin on alkanu oleen niin paljon ilveksiä, että ne tuppaa jo melkein pihaan asti. Äippä ei oikein tykkää niistä. Tota rääpälettäkin pitää vahtia pihalla nykyään paljon enemmän ja äippää hirvittää päästää sitä iskän kanssa mettäänkin juakseen yksikseen. Tässä me ollaan haistelemassa yksiä jälkiä.


Laitetaan ny viä pari poseraus kuvaa tosta rääpäleestä.Sen pitäis viikon päästä mennä äipän kanssa pitkästä aikaa näytelmiin. Äippähän oli pitkään sitä miältä, että se viä sen seuraavan kerran näytelmiin vasta sitten kun sillä on joku riittävä käyttökoetulos, mutta ny se on tullu siihen tulokseen, että se ei taira koskaan saara semmosta tulosta. Jotenka näytelmäpalo kasvo äipällä liian suureks ja ne menee ny sitten kattoon, että viäläkö siitä tykätään vai onko se ihan  surkee yksilö. Tai osaako se enää eres käyttäytyä niissä näytelmissä.

Mutta ennen sitä mulla on synttärit. Äippä on jo luvannu viärä mut Kirsille hiarontaan synttärilahjaks. Sitä orotellessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti