maanantai 1. helmikuuta 2021

Reissuja

 Äipälle jualahti jossain vaiheessa semmonen juttu miäleen, että mää saattasin olla yks eniten reissanneista parsonneista tässä maassa. Tiärä häntä sitten, että oonko, mutta ainakin mää oon tän piänen elämäni aikana reissannu aikas paljon ristiin rastiin tätä suamen maata ja vähän noita naapurimaita, ruattia ja norjaakin. Täällä suamessa oon reissannu etelästä pohjoseen ja irästä länteen ja oikeestaan kaikkialla siinä välissä. On menty Hangosta Utsjoelle ja Kilpisjärvelle ja Ilomantsista Vaasaan. Äippä etti kartan ja ruksas sinne kaikki paikat, missä mää oon käyny. Ja paljo niitä rukseja sinne tulikin.


Sillon kun mää olin nuari niin me reissattiin aina äipän Volvolla. Ja yävyttiin mökeissä tai joskus teltassakin. Mutta aika pian noi hankki meille sen mökkiauton ja sillä on ollu kiva reissata jokapualelle. Enää sen jälkeen ei tarvinnu matkustaa omassa yksiössä vaan sai olla äipän sylissä kattelemassa maisemia. Ja vahtimassa. Mutta huam. Mulla on ollu aina oma turvavyä käytössä. Äippä ei anna matkustaa ilman turvavöitä ja iskä on laittanu noihin mökkiautoihin mulle oman turvavyä paikan. 


Läheskään kaikista paikoista, missä oon käyny, ei löyry kuvaa toristeeks. Ei noi sentään ihan kaikenaikaa kulje kamerat käressä ja kuvaa mua. Mutta aika paljo kuitenkin. Tässä muutamia toristeita vähän siältä sun täältä. Jos lähretään siältä Hangosta liikkeelle. Sillon oli kuuma päivä kun mentiin sinne ja piti päästä vähän vilvotteleen ja juamaan.


Pari vuatta sitten käytiin saariston rengasreitillä.
Tässä vahritaan Merikarvialla. 😃


Vaasassa on käyty useampikin kerta. Tässä viime kesänä Raippaluorossa.


Rovaniemellä on käyty kattomassa mm. Sukulanrakan hiidenkirnut. Noi kävi yks kerta kuvauttamassa ittensä joulupukinkin kanssa ja vasta siällä joulupukin tykönä selvis, että määkin olisin saanu tulla samaan kuvaan pukin kanssa, mutta ei noi sitten käyny hakeen meittiä autosta. Mälsiä tyyppiä.


Äkäslompolossa on käyty mm. Pakasaivossa.


Sitten on tiätysti Kilpisjärvi. Siällä me on käyty monta kertaa. On käyty kolmen valtakunnan rajapyykillä.


Ja tiätenkin kiivetty Saanalle. Useampikin kerta.


Me on myäskin kiärretty Saana ympäri.
Inarissa käveltiin Pielpajärven erämaakirkolla. Noi silloin vielä pikku ihmiset oli sitä miältä kun päästiin perille, että tämmösen röttelön takiako tänne käveltiin monta kilometriä. 😂 Ja takasinkin piti vielä kävellä samaa polkua pitkin.


Raatteentiellä on kans ajeltu muutamaankin otteeseen.


Tässä ollaan Enossa.


Ja tässä Imatran koskella.


Lappeenrannassa koitin joskus kiivetä tämmösiä jyrkkiä rappusia näkötorniin, mutta ne oli turhan jyrkät mulle. Oli pakko nöyrtyä ja mennä ylös äipän kainalossa.


Kerran oltiin yätä Haapamäellä höyryveturipuistossa. Siällä oli tooosi monta isoa junaa. Meijät kuvattiin yhren junan viäressä.


Jalasjärven Pirunpesällä poikettiin yhrellä reissulla.


Kortesjärvellä olin piänenä mm. veneilemässä.


Punkalaitumella oltiin joskus parsonnileirillä.


Saanan lisäks oon kiivenny muillekin tuntureille. Pallaksellakin on käyty pari kertaa.


Pyhätunturilla on käyty.


Särkitunturilla.


Ja tiätysti Ylläksellä.


Levilläkin on käyty, mutta sinne ei tarvinnu kiivetä. 😏


Laitetaan tähän loppuun viälä muutama kuva tualta ulkomailta. Ensin kuva jostain päin ruattia. Ihailtiin ilta-aurinkoa piänen lammen rannalla ennen nukkumaan menoa.


Ja tässä kauheen iso koski, Storforsen. Se oli valtavan kokonen vesiputous. En oo koskaan nähny yhtä isoo eikä kyllä noi immeisetkään. Meijän harmiks sillon sato vettä kun poikettiin siällä niin ei ihan jokapaikkaan voinu mennä kun kalliot ja kivet yms. oli tosi liukkaita. Mutta se oli kyllä hiano paikka. Jos kuljette ruattissa niin käykää ihmeessä kattomassa.


Norjassahan maisemat on ihan omaa luakkaansa.
Ja kaiken reissaamisen välissä huilaaminen on tärkeetä. 😃


Toivottavasti reissut jatkuu viälä tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti