sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Talvi saapui

Meille on tullu talvi. Kurakelit loppu kerrasta kun illan ja yön aikana satoi ensin vähän lunta. Tässä kuva eiliseltä kun nautittiin ensilumen huumasta meitin tarhassa.

Yöllä tuli lisää lunta ja nyt juoksurata näyttää tältä.
Nurmikko on hävinny kokonaan ja nyt on vaan pelkkää lunta. Toi lumi muuten korostaa noitten myyrien ääntä paljo paremmin ja niitä onkin ny paljo helpompi ettiä. 

Tässä viä verrokkikuvat eiliseltä ja tältä päivää.

Toissapäivänä maa oli musta, eilen lunta oli ehkä viis senttiä ja tänään ollaankin jo vajaassa viiressätoista sentissä. Aikamoinen ero. Onneks pakkasta ei juurikaan oo niin tua pihalla on kiva möyriä. Ainoo huanopuali on noi lumipallot, jokka tuppaa juuttuun kiinni muhun. Ihan sama, minkälaisessa karvassa mää oon, ne jää muuhun kiinni yhtä hyvin kun takiaiset. Tohon nappulaan ne ei tartu ollenkaan samallalailla. Ei muuten ne takiaisetkaan. Äippä tossa taas äsken sitä pohti, kun se irrotteli musta noita lumipalloja, ennenkö mentiin sisälle, että mistä se mahtaa johtua? Ainoo mitä se keksi, oli se, että ton nappulan karvan tarttee olla jotenkin rasvasempaa tai jotain kun siihen ei keräänny tota lunta tai niitä takiaisia samallalailla. Tiärä häntä sitten johtuuko se siitä vai mistä, mutta ei ne kyllä oo kovin kivoja.
Viikonpäästä  onkin jo ensimmäinen atventti. Äkkiä tää vuasi on taas menny. Ja ny näyttäs kuulemma siltä, että äippä on ehkä löytäny meitin atventtikalenteriin riittävästi värssyjä. Toivotaan ainakin. Joten ehkäpä meitin joululaulukalenteri saa jatkoa vielä tänäkin vuonna. 
Tässä viime vuoden tunnelmaa.


1 kommentti:

  1. Lumi ja sen mukana tuoma valoisuus kyllä piristää! Hauskoja juoksukuvia :) Meillä jää kans Lunaan lumi hyvin kiinni.. Sillä on hentoisempi karva, kun pojilla. Kalenteria odotellessa! :) Meillä on kans suunnitteilla joulukalenteri ekaa kertaa.

    VastaaPoista